Lansering av kurs i autistisk selfcare

Selfcare är ett brett begrepp som handlar om hur vi tar hand om oss själva för att vi ska må bra. Det kan till exempel handla om att ägna dig åt ett intresse som du har, ta en promenad i skogen, dricka vatten, klappa din katt eller sätta gränser när något känns fel.

Att få in selfcare i vardagen kan vara särskilt svårt för autister. Du kanske möter fördomar eller inte får det stöd du behöver. Du kan dessutom ha andra behov av selfcare än vad neurotyper har. Du kanske mår dåligt av starka lampor? Du kanske mår bra av att äta samma middag varje dag, eller så behöver du ett visst ljud för att kunna slappna av?

Nu lanseras en kurs i autistisk selfcare!

Syftet med kursen är att du som är autistisk ska få möjlighet att reflektera över vad du behöver för att må bra, både stort och smått, och hur du kan få in det i din vardag

Kursen ligger på en kursplattform och är kostnadsfri. Den består av textavsnitt, videor och bilder. Du kan gå den på din dator, telefon eller surfplatta, helt i din egen takt.

Vem har utvecklat kursen?

Kursen har utvecklats av Charlotte Ovesson på Inclusive Insights. Utöver att driva Inclusive Insights arbetar hon med funktionsrättsfrågor och autism, bland annat genom att hålla föreläsningar. Du kan läsa mer på www.charlotteovesson.se. Du kan också följa kontot autistiskselfcare på Instagram.

Att ta fram kursen har varit möjligt tack vara stöd från Ottarfonden.

Onsdagen 21 maj 18.00-19.00 har vi lanserings-webbinarium.

Du som är nyfiken på kursen och på selfcare är varmt välkommen. Charlotte kommer att berätta om autistisk selfcare utifrån en enkät som hon har genomfört i samarbete med RFSU Stockholm. Sedan följer ett samtal med andra autister. Vad är selfcare för dem? Hur går det att få in selfcare i vardagen – vad är svårt? Efter samtalet visar Charlotte kursen på kursplattformen och berättar hur du praktiskt går till väga för att gå kursen. I slutet finns möjlighet att ställa frågor.

Här kan du läsa mer och anmäla dig till webbinariet.

Du som anmäler dig kommer att få ett mail med en länk till mötesrummet på Zoom. Webbinariet kommer att spelas in (förutom frågestunden i slutet, den spelas inte in). Alla som anmäler sig får en länk till inspelningen när den finns tillgänglig.

Föregående
Föregående

Delta i en fokusgrupp om AI som demokratifråga

Nästa
Nästa

Funktionsrättsbyråns slutwebbinarium